Tuningharrastuksen tyylisuuntaukset

Tuning (virittäminen/säätäminen) tai Tuunaus tarkoittaa kulkuneuvon suorituskyvyn parantamista tai ulkonäön muuttamista.

Showcar

Tuning on kuitenkin vain yleinen kattotermi, jonka alla on useita erilaisia tyylisuuntauksia, kuten Styling, Stance ja Sleeper. Tässä artikkelissa kerrotaan lyhyesti, mitä eri tyylit pitävät sisällään.

·       Sleeper – Tehokas auto, jonka ulkonäkö pidetty suhteellisen vakiona ja huomiota herättämättömänä.

·        Racer – Kilpa-automainen, tehokas, usein riisuttu kaikesta kilpailuissa turhasta; kuitenkin laillinen katukäytössä

·        Drifter – Kevyt, tehokas takavetoinen kilpa-auto, jolla kilpaillaan drifting -kilpailuissa.

·       Showcar – Näyttävä auto joka on rakennettu autonäyttelyitä silmällä pitäen. Näyttelyautossa ulkonäkö, sisusta ja ICE (In-car entertaiment) ovat pääosassa. Monet näyttelyautot toimivat osavalmistajien esittelyautoina. Usein yksityisten henkilöiden näyttelyautoilla on sponsoreita, joiden osista auto on pääosin rakennettu.

·       Styling – Alakulttuuri, joka keskittyy autojen ulko- ja sisäpuolen paranteluun. Rakentelulla pyritään saamaan autoa näyttävämmäksi. Korin muutoksiin käytetään usein lasi- ja hiilikuitua sekä muovia. Sisälle asennetaan usein tehokkaat stereolaitteet sekä muuta AV-laitteistoa. Styling-autojen rakentamista sekä autoja kutsutaan nykyisin puhekielessä tuunaamiseksi ja autoja tuning-autoiksi, vaikka tuning eroaakin stylingistä: stylingissä keskitytään enemmän ulkonäköön kuin auton tekniikkaan, tuningissa lähinnä auton suorituskykyyn.

·         Rat – Alakulttuuri, jossa auton maalipinta ruostutetaan ja autosta tehdään köyhännäköinen.

·        Stance – Alakulttuuri, joka keskittyy madaltamaan auton melkein jopa ajokyvyttömäksi. Ideana ”kruisailla” mahdollisimman hiljaa kaupungilla.

Racer
Stance
Sleeper
Rat Rod
Styling
Drifting

Olipa suuntaus mikä tahansa, tai useamman tyylin sekoitus, tärkeintä on se että ajoneuvo miellyttää omistajansa silmää. 

X
Avaa chat
1
Tarvitsetko apua
Moi 👋 Miten voimme auttaa?
Olemme paikalla Ma-Pe klo 9-17, vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.