Teemu Asunmaa SM Pohjanmaa Rallin kolmas jatkaen SM-sarjan pistejohdossa

Teemu Asunmaa on sijoittunut kolmanneksi kauden neljännessä Rallin SM-sarjan osakilpailussa SM Pohjanmaa Rallissa. Asunmaa jatkaa SM1-luokan pistejohdossa kahden pisteen erolla. Ralli SM-sarjassa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa, ovat sijoittuneet SM Pohjanmaa Rallissa kolmanneksi. Perjantain jälkeen johdossa ollut Asunmaa menetti aikaa erikoiskokeella 4, mutta kova kiri nosti hallitsevan Suomen mestarin kolmanneksi.

Kilpailu alkoi perjantaina kahdella erikoiskokeella, joilla yhteispituutta oli 32,76 kilometriä. Asunmaa aloitti päivän kellottamalla pohja-ajan ensimmäiselle erikoiskokeelle. Toiselle erikoiskokeelle Asunmaa ajoi neljänneksi nopeimman ajan häviten pohjista 0,4 sekuntia. Yötauolle tultaessa Asunmaan johto oli 3,8 sekuntia.

-Irtosoraa on aika paljon, mutta ulostulot ovat hyviä ja renkaissa on hyvin pitoa. Lauantaina lähdetään ensimmäisenä ja se on aina vähän ikävää, kun piirretään muille jäljet. Pitää vain koittaa puskea menemään huomenna.

Lauantaina ajettiin kuusi erikoiskoetta ja 89,02 erikoiskoekilometriä. Kilpailun johtopaikka ensimmäisen ajopäivän jälkeen tarkoitti tien auraamista muille. Asunmaa aloitti päivän kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Neljännellä erikoiskokeella aura-autona ajanut Asunmaa joutui käyttämään aggressiivisempia ajolinjoja, joka kostautui tien reunan kasvien takertumisella auton jäähdytyssäleikköön, ruohojen estäessä normaalin ilmavirtauksen, moottorin jäähdytysveden lämpötila nousi merkittävästi alentaen tehoja. Tämän seurauksena Asunmaa oli erikoiskokeella vasta neljästoista. Viidennellä erikoiskokeella ongelmat hellittivät, ja aika oli toiseksi nopein 0,3 sekuntia pohjista. Huoltotauolle tultaessa Asunmaa oli neljäs.

-Aamun avauserikoiskoe meni ihan hyvin, vähän irtosorasta kärsittiin mutta tultiin se minkä päästiin. Nelosella jäähdytin tukkeitui, kun märkä heinä kerääntyi auton jäähdytinsäleikköön ja nosti moottorin lämpöjä sen takia. Ensimmäisenä autona kun mennään niin aina pitää leikata enemmän tai vähemmän, mutta tällaista ei ole ennen tullut vastaan. Katsotaan, miten auto toimii moottorin puolesta ja ottiko se kipeää ylilämmöistä. Koitetaan ajaa loppupätkät ja maalissa nähdään, mihin se riittää.

Lauantain toiselle lenkille Asunmaa otti tavoitteekseen kiriä 18,1 sekunnin eron kärkeen. Erikoiskokeella 6 Asunmaa ajoi toiseksi nopeimman ajan ja kiristi tahtia seuraavalle erikoiskokeelle ajaen pohjat. Samalla Asunmaa nousi yleiskilpailussa kolmanneksi. Viimeisellä erikoiskokeella tuloksena oli toiseksi nopein aika ja yleiskilpailun kolmas sija. Keskinopeudeksi Asunmaalla muodostui 120,3 kilometriä tunnissa.

-Viimeiset kolme erikoiskoetta menivät ihan hyvin ja saatiin kolmossija takaisin. Aura-autona oltiin kuitenkin nopeita ja kaikki toimi hienosti. Neloserikoiskokeen ongelma pilasi kisan, mutta ei voi mitään.

Kolmas sija nosti Asunmaan SM1-sarjapisteet 74:n pitäen hänet SM1-luokan pistejohdossa kauden kahteen viimeiseen kilpailuun lähdettäessä.

-Täytyy keksiä jotain viimeiseen kahteen kilpailuun. Meillä oli positiivinen vauhti täällä, oltiin todella nopeita tänään.

Asunmaan kotikilpailuna toiminut SM Pohjanmaa Ralli oli erikoiskokeiden osalta hallitsevan Suomen mestarin mieleen. Lisäksi yleisön pääsy erikoiskokeille toi toivottua fiilistä takaisin.

-Hienot reitit ja erittäin hyvin järjestetty kilpailu, ja katsojia oli todella paljon reitin varrella. Hieno ajaa tällaista kisaa, kiitokset järjestäjille. Kiitoksia myös kaikille yhteistyökumppaneille.

Rallin SM-sarja jatkuu 13.-14.8. Top Building Rallilla Lahdessa.