Asunmaa SM-kesäkauden avauksen voittoon Turussa

Teemu Asunmaa on voittanut Ralli SM -kauden neljännen osakilpailun, SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin. Voittomarginaali oli lopulta 5,9 sekuntia. Voitto nostaa Asunmaa SM-pistetaulukossa toiseksi.

Teemu Asunmaa, 35, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 26, kanssa, ovat voittaneet SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin. Asunmaa voitto äärimmäisen tiukan kilpailun lopulta 5,9 sekunnin erolla. Voitto oli Asunmaan kauden toinen.

Ralli SM -sarjan kesäkauden avauspäivä sisälsi kaksi asfalttierikoiskoetta ja 16,99 erikoiskoekilometriä. Asunmaa aloitti päivän toiseksi nopeimmalla ajalla avauserikoiskokeelle ollen toisella erikoiskokeella kolmas. Lauantaihin Asunmaa lähti kilpailun kolmannelta sijalta, vain 3,2 sekuntia kärjestä.

-Ykkönen tuli hyvin, ajettiin siististi mutta rohkeasti. Toinen erikoiskoe tuli hyvin, mutta rengas osui betoniseen hidasteeseen kolmisen kilometriä ennen maalia ja kärsimme rengasrikon. Huomiseen mennään keskittyen omaan ajoon ja katsotaan maalissa, mihin se riittää.

Lauantaina Asunmaa oli iskussa aamusta alkaen kirien eron kärkeen ensimäiselle huoltotauolle tultaessa kahteen sekuntiin.

-Tie oli vähän kylmä paikoitellen ja pito vaihteli. Uskon tien pinnan paranevan toiselle ajokerralle. Pikkuvirheitä kun saa pois, niin voitetaan muutamia sekunteja.

Päivän toisella lenkillä Asunmaa jatkoi nousuaan ja erikoiskokeiden 5 ja 6 pohja-ajoilla alavutelainen nousi kilpailun kärkeen. Erikoiskokeella 7 Asunmaa oli neljänneksi nopein jääden kärjestä 2,7 sekuntia. Neljäs tila tiputti kolminkertaisen mestarin 1,6 sekunnin erolla toiseksi ennen viimeistä lenkkiä.

-Tiukkaa on. Annettiin vähän tasoitusta, hölmöilin renkaan rikki hidasteeseen. Ero on pieni ja kaksi erikoiskoetta vielä jäljellä.

Illan lenkin Asunmaa aloitti neljänneksi nopeimmalla ajalla. Viimeisellä, kilpailun huipentaneella Saukonojan erikoiskokeella Asunmaa oli joukon nopein. Kilpakumppanin ajovirhe sinetöi voiton lopulta 5,9 sekunnin erolla.

-Todella hyvät fiilikset. Viimeinen veto oli hyvä, viimeistä edeltävässä olisi ollut parannettavaa. Hankala spekuloida mihin asti olisi riittänyt lopputuloksissa, mutta tänään kilpailu kääntyi meidän eduksemme.

SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin voitto oli Asunmaalle kauden toinen. Maalissa Asunmaa reflektoi viime vuoden asfalttiosuuksien haastavuutta sekä tämän vuotisen valmistautumisen merkitystä.

-Asfalttiosuus onnistui paljon paremmin kuin viime vuonna. Oltiin ihan kärjessä, kun valmistauduttiin paremmin kuin viime vuonna. Suuret kiitokset huollolle sekä yhteistyökumppaneillemme, muutama virhe tuli tehtyä mutta onneksi ne eivät kostautuneet. Ensi kerralla pitää parantaa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä Pohjanmaalle.

Ralli SM -sarja jatkuu Seinäjoella SM Pohjanmaa Rallissa 17.-18.6.