Asunmaa neljäs Kuopiossa – “Tänään ei ollut meidän päivä”

Teemu Asunmaa on sijoittunut neljänneksi Ralli SM -sarjan talvikauden päättäneessä Kuopion osakilpailussa. Eroa kärkeen jäi lopulta 47,8 sekuntia. Asunmaa jatkaa SM -sarjapisteissä neljäntenä.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 26, kanssa, ovat sijoittuneet SM Ralli ABC Pitkälahti Kuopiossa neljänneksi. Eroa kärkeen jäi 47,8 sekuntia. Kilpailun onnistumisiin kuuluivat yksi erikoiskoevoitto sekä neljänneksi korkeimmat SM -pisteet.

Asunmaa aloitti lyhyen Heinjoki 1:n yleisöerikoiskokeen varovaisesti jaetulla viidenneksi nopeimmalla ajalla. Toisella, liki 15 kilometriä pitkällä Palonen 1:llä Asunmaa oli kuudenneksi nopein.

-Ajettiin vähän liian siististi. Koitettiin ajaa mahdollisimman suoralla autolla ja vältellä penkkoja.

Lauantain avanneella, rallin pisimmällä erikoiskokeella Riistakoskella Asunmaa oli viidenneksi nopein. Erikoiskoe 4 – Hoikka jouduttiin keskeyttämään kanssakilpailijan kohtaaman teknisen vian vuoksi ja auton jäädessä kapealle erikoiskokeelle muodostaen suman erikoiskokeelle. Laskennallisen ajan perusteella Asunmaan aika oli neljänneksi nopein 5,5 sekuntia laskennallisesta pohja-ajasta. Erikoiskokeilla 5 ja 6 Asunmaa oli kummallakin viides.

-Huonoa tekemistä. Pirellin renkaat ja auto ovat toimineet moitteetta, mutta jostain syystä ei oikein tunnu lähtevän. Pitää koittaa parantaa.

Iltapäivän kolme erikoiskoetta sisältäneen lenkin Asunmaa avasi pohja-ajalla lyhyelle, toistamiseen ajetulle Heinjoki 2:lle. Kahdeksas erikoiskoe, Palonen 2, ajettiin niin ikään toistamiseen, ja Asunmaa oli erikoisokeen kolmanneksi nopein. Kilpailu päättäneellä Talluskylän erikoiskokeella Asunmaa oli neljänneksi nopein ollen samalla maalissa neljäs.

-Vikalla koitettiin ajaa vähän rajummin, mutta osuttiin muutama kerta penkkoihin pätkän aikana. Aika samanlaista koko kilpailu, vauhtia pitää kaivaa jostain. Kokolailla huono kilpailu meille.

Tulos ei ollut sitä, mitä alavutelainen lähti Kuopiosta hakemaan. Asunmaan katse onkin jo SM -sarjan seuraavassa osakilpailussa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa. Asunmaalla ei ole vielä suunnitelmia kisakalenteriin SM -sarjan kevättauon ajaksi.

-Katsotaan, kun maailma kääntyy kevääseen päin, että ajetaanko vain testiä vai jotain yksittäisiä kilpailuita. Kiitokset yhteistyökumppaneillemme sekä huollolle, tänään ei ollut meidän päivä. Kausi on pitkä vielä ja kesällä jatketaan.

Ralli SM -kausi jatkuu Varsinais-Suomessa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla 13.-14.5. Kooste kilpailusta esitetään Yle TV2:lla lauantaina 12.3. kello 19:00 alkaen.