Asunmaa kauden avausvoittoon Riihimäellä – “Tätä lähdettiin hakemaan”

Teemu Asunmaa on voittanut Riihimäellä sekä ympäryskunnissa ajetun Auto Sorsa Riihimäki-rallin. Kauden avausvoitto irtosi lopulta 22,3 sekunnin erolla. Voitto nostaa alavutelaisen SM-pisteissä neljänneksi.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 26, kanssa, ovat voittaneet Riihimäellä ajetun SM-kauden toisen osakilpailun, liki sata erikoiskoekilometriä käsittäneen Auto Sorsa Riihimäki-rallin. Kyseessä on kolminkertaisen SM1-luokan mestarin kauden avausvoitto.

Kilpailun avauserikoiskokeella Asunmaa oli SM1-luokan kuudenneksi nopein. Toisella, ensimmäiseen kertaan ajettavalla Ojajoki 1:llä Asunmaa oli kolmanneksi nopein. Huoltotauolle tultaessa Asunmaa oli kuudentena, 7,9 sekuntia kärjestä.

-Pientä tunnustelua näin aluksi. Pikkuteillä oli hieman lumipöperöä, mutta isot tiet olivat hyvin auratut. Pirellin rengas puree odotettuakin paremmin, ja voidaan ajaa selkeästi aggressiivisemmin seuraavat erikoiskokeet.

Aggressiivisempi ajo tuotti heti tulosta, sillä erikoiskokeen kolme pohja-aika 5,1 sekunnin erolla nosti Asunmaan kilpailun kärkeen. Erikoiskokeella neljä Asunmaa oli neljänneksi nopein, ja lenkin päättäneeltä EK5:ltä tuloksena oli viides tila. Päivän viimeiselle huoltotauolle tultaessa Asunmaa oli yleiskilpailun jaetulla ensimmäisellä sijalla.

-Kolmonen meni todella hyvin. Vauhtia pitäisi löytää iltapäivään lisää, laitetaan Lazerin lisävalot kiinni ja koitetaan löytää vielä lisää vauhtia. Tiukkaa on, mutta mitään ei ole menetetty.

Viimeiselle, pimeässä ajettavalle lenkille Asunmaa latasi vakuuttavasti pohja-ajat erikoiskokeille 6 ja 7. Päivän päättäneellä erikoiskokeella 8 Asunmaa oli kolmas varmistaen voiton lopulta 22,3 sekunnin erolla.

-Aamupäivällä olisi pitänyt hyödyntää lähtöpaikkaa paremmin, mutta iltapäivän puhtaammat tiet sopivat meille kuitenkin paremmin. Tätä lähdettiin hakemaan ja se saatiin.

Asunmaan kauden avausvoitto nostaa hänet SM-pisteissä neljänneksi. Ennen kauden viimeistä kilpailua viisi parasta suoritusta kuudesta lasketaan. Asunmaan onnistunut viikonloppu ei olisi onnistunut ilman huollon ja yhteistyökumppaneiden tukea.

-Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille sekä huollolle. Lisäksi kiitokset Pirellille, rengas toimi moitteettomasti koko rallin ajan. Nyt voi lähteä hyvillä mielin Kuopiota kohti kuukauden päästä. Uudestaan ajetaan jo ensi viikonloppuna Liettuassa Rally Sarmassa osana Baltian mestaruussarjaa.

Rallin SM-sarja jatkuu Kuopiossa 4.-5.3.

Auto Sorsa Riihimäki-rallin lopputulokset:

1.Teemu Asunmaa57:49,8 Skoda Fabia Rally2 Evo
2.Mikko Heikkilä58:12,1+22,3Skoda Fabia Rally2 Evo
3.Juha Salo58:28,7+38,9Skoda Fabia Rally2 Evo
4.Sami Pajari58:43,5+53,7Ford Fiesta R5
5.Egon Kaur58:45,2+55,4Volkswagen Polo GTI R5

/

Lue myös nämä

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua
Moi 👋
Miten voimme auttaa?