Asunmaa huikean väännön jälkeen Tunturin voittoon

Teemu Asunmaa on voittanut Arctic Lapland Rallyn. Voitto irtosi koko lauantaipäivän mittaisen sekuntikamppailun jälkeen vain 1,5 sekunnin erolla. 1,5 -kertaiset SM-pisteet antavat hyvän sysäyksen tulevaan kauteen.

Teemu Asunmaa, 35 ja kartanlukija Ville Mannisenmäki, 27, ovat voittaneet perinteisen Ralli SM -sarjan kauden avauksen, Arctic Lapland Rallyn. Kilpailu ratkesi lopulta 1,5 sekunnin marginaalilla.

Kilpailun avauspäivänä perjantaina Asunmaa aloitti kahdella toiseksi nopeimmalla ajalla. Päivähuoltoon tultaessa alavutelainen oli yleiskilpailussa toisena.

-Vähän hidas ja varovainen aloitus meiltä. Tien pinta on ollut todella hyvässä kunnossa, jäinen mutta vähän pehmeä. Koitetaan parantaa iltapäivän lenkille.

Päivän toinen lenkki ajettiin pimeässä Lazerin lisävalojen loisteessa. Asunmaa aloitti lenkin toiseksi nopeimmalla ajalla ja jatkoi erikoiskokeiden 4 ja 5 kolmanneksi nopeimmilla ajoilla. Yötauolle tultaessa eroa kärkeen oli 19,3 sekuntia.

-Siikakämä meni paremmin ja virheettä, mutta pikkuisen pitää kiristää. Jariin (Huttunen) tuli vähän liikaa eroa. Auto on toiminut moitteetta ja Pirellin rengas puree tiehen loistavasti. Koitetaan rakentaa sen pohjalle ja parantaa huomenna.

Lauantaina Asunmaa pisti isompaa pykälää sisään heti aamusta leikaten avauserikoiskokeella eron kärkeen 12,6 sekuntiin. Kanssakilpailijan epäonnen myötä kärkeen nousi Juha Salo Asunmaan ollessa 0,7 sekunnin turvin toisena. Aamupäivän lenkin päättänyt lyhyt Ounasvaaran yleisöerikoiskoe ei muuttanut asetelmia kärjessä, ja päivähuoltoon tultaessa Asunmaa oli toisena 2,9 sekunnin erolla.

-Aamu meni paremmin kuin eilinen päivä, vaikka yleisöerikoiskoe ei tuntunut oikein osuvan. Ollaan hyvin pelissä mukana. Vältetään virheitä ja puristetaan vähän kovempaa maaliin.

Päivän viimeiselle lenkille Asunmaa jatkoi aamun erikoiskokeilta tuttua kirittämistä nousten johtoon erikoiskokeella 9. Viimeistä edeltävän erikoiskokeen jälkeen Asunmaa oli kilpailun johdossa kuudella sekunnin kymmenyksellä.

Viimeisestä erikoiskokeesta muodostui oikea trilleri, joka ratkesi lopulta Asunmaan eduksi 0,9 sekunnin pohja-ajalla. Ralli SM -kauden avausvoitto irtosi Skoda-kuljettajalle lopulta 1,5 sekunnin marginaalilla. Keskinopeus yhteensä 235,89 erikoiskoekilometrin jälkeen oli huimat 120,2 kilometriä tunnissa.

-Meinasi mennä tiukille, mutta käännettiin lopulta kotiinpäin. Sarriossa puristin ehkä hieman liikaa, mutta oli hyvä lenkki ja hyvä vääntö.

Asunmaan uran neljännet poronsarvet ja Arctic Lapland Rallyn voitto siivittävät alavutelaiskuljettajan SM-pistejohtoon. 1,5 -kertaiset SM-pisteet antavat hyvät lähtökohdat loppukauteen.

-Suuret kiitokset yhteistyökumppaneillemme, huollolle sekä kaikille meitä penkalta ja kotisohvilta kannustaneille. Paljon paremmat lähtökohdat loppukaudelle kuin vuosi sitten. Voi lähteä vapautunein mielin Kuopioon.

Ralli SM -kausi jatkuu 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopiolla. Arctic Lapland Rallyn koostelähetys esitetään Yle TV2:lla sekä Yle Areenassa sunnuntaina 15.1. kello 19.00 alkaen.

Yleiskilpailun tulokset:

1.Teemu Asunmaa1:57:49,0 Skoda Fabia Rally2 Evo
2.Juha Salo1:57:50,5+1,5Skoda Fabia Rally2 Evo
3.Lauri Joona1:59:37,7+1:48,7Skoda Fabia Rally2 Evo
4.Juuso Metsälä2:00:59,4+3:10,4Skoda Fabia R5
5.Niclas Grönholm2:01:23,4+3:34,4Citroen C3 R5
Teemu Asunmaa Arctic Lapland Rallyn päivähuollossa lauantaina. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix.

/

Lue myös nämä

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua
Moi 👋
Miten voimme auttaa?