Kuka: Tuomo Kirjonen, toinen Tuningkaupan yrittäjistä

Ennen yrittäjäksi lähtemistä Tuomo teki talouspuolen töitä isommissa ja pienemmissä yrityksissä. ”Perheen kanssa muutimme Seinäjoelle 2012 ja melkein jo siitä alkoi kytemään ajatus yrittäjyydestä. Entisen kollegan kanssa sitten päädyimme jatkamaan Tuningkaupan tarinaa vuoden 2020 keväällä”.

Edelleen talousasiat kuuluvat työnkuvaan, samoin ostaminen sekä kaikki tavaran vastaanotosta roskiksen tyhjentämiseen. Päivät menevät nopeasti ja ovat mukavan vaihtelevia, tekemistä on aina!

Harrastelua rallin parissa

Heti ajokortin saatua oli iso polte päästä ralliauton kyytiin ja myös kuskin
roolissa oli mahdollista harrastella harvakseltaan joitain vuosia pienen
porukan yhteisellä autolla. Kuitenkin aika nopeasti kävi selväksi, että rahat eivätkä taidot riitä, jotta siitä olisi ammatiksi ollut 
😊

Subarysta Skoodaan

Ensimmäinen ”oma” auto ajokortin saatua oli nuoren miehen arjessa erittäin pätevä vm. -89 Subary Justy 1.3 4wd. Vaihdekepin keskeltä nappulasta neliveto päälle ja parkkipaikka oli helppo löytää talvellakin. Voimaa oli sen verran vähän, että vähän jaksoi kakkosella pyörä pyörähtää kun kytkintä kunnolla potkaisi. Opiskeluaikana Espoon ja Lappeenrannan väliä kuljettiin Opel Vectralla, sama auto on edelleen peltoautona maalla.

Myöhemminkin(kin) käytännöllisyys on ollut etusijalla autojen osalta. Perheen kasvaessa ajossa on ollut mm. Volvo V70, Skoda Octavia, Skoda Superb, VW Touran, Audi A6 farmari ja nyt jo toistamiseen Skoda Kodiaq. Pääsyy nykyisen auton hankinnalle oli isot tilat ja 7-paikkaisuus. Mahtuu harrastevälineet ja perhe kyytiin ja ei kyydissäkään ole moittimista.

Minkä auton hankkisit, jos ei tarvitse miettiä budjettia?

Jos tällä hetkellä saisi auton valita miettimättä hankintahintaa, niin luultavasti kyseeseen voisi tulla välihytillinen MB Sprinter tai VW Crafter. Toki mukavahan se olisi toisena autona sitten olla joku sporttisempi henkilöauto, jopa sähköautoa voisi siinä kohti harkita. Ehkä.


/

Lue myös nämä

X