Asunmaa avasi SM-rallikauden 2021 Arctic Lapland Rallyn voitolla

Teemu Asunmaa hallitsi Arctic Lapland Rallyn toista päivää. ”Tunturi-rallin” korotetut SM-pisteet luovat vahvan pohjan SM1-luokan mestaruuden puolustamiselle.

Teemu Asunmaa, 33, kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa, ovat voittaneet SM-rallikauden avanneen Arctic Lapland Rallyn. Voitto irtosi lopulta 22 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Juha Saloon.

Perjantaina kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Asunmaan johto oli 4,6 sekuntia. Asunmaa kellotti erikoiskoe 3:lle pohja-ajan.

-Päivä on sujunut ihan hyvin, välillä on mennyt vähän paremmin ja välillä on ollut pientä hakemista, varsinkin ykköspätkällä. EK3 Kaihuavaara meni hyvin, mutta EK4 Jyrhämäjärvellä tuli muutama virhe ja Emil sai vähän kiinni. Muutama huono ulostulo mutta ei mitään ihmeellisempää. Ei täysin puhdas päivä, mutta ihan hyvin ollaan tultu.

Lauantain Asunmaa avasi varmistellen ollessa EK6 Siikakämällä kolmanneksi nopein, mutta sisuuntuneena tästä Asunmaa ajoi pohjat erikoiskokeille 8 ja 9. Lopulta voittomarginaali oli 22 sekuntia seitsemän ajetun erikoiskokeen ja 216,44 erikoiskoekilometrin jälkeen.

-Aamupäivästä ei ollut ihan sellainen rento fiilis, mutta iltapäivällä sitten ajettiin vähän aggressiivisemmin ja ikään kuin nostettiin vielä tasoa. Vähän meinasi olla tiukkaa, mutta löydettiin kuitenkin vauhtia pikkuisen lisää ja se riitti. Oli meilläkin aikahäviötä viimeisellä erikoiskokeella, kun (Ole) Veiby ajoi ulos ja me jouduttiin hidastamaan sen takia.

Arctic Lapland Rallyn virallisen yleiskilpailun voitto oli Asunmaalle toinen perättäinen ja yhteensä kolmas. Näin ollen Asunmaa lukeutuu yhteen kuudesta kuljettajasta, jotka ovat voittaneet Tunturi-rallin yleiskilpailun vähintään kolmesti. Keskinopeus Asunmaalla Arctic Lapland Rallyn nopeilla ja lumisilla erikoiskokeilla oli huimat 142,8 kilometriä tunnissa.

-Tavoite on täytetty, ja siihen pitää olla tyytyväinen. Onhan se tietenkin aina erityistä voittaa täällä. Kauden ensimmäisen kisaan panostetaan eniten, jotta saadaan kausi hyvin pyörähtämään käyntiin. Paljon ajettiin testiä, ja se kannatti.

-Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille ja huoltotiimille, kaikki pelasi loistavasti. Myös kiitokset Pirellille, päästiin ajamaan kilpaa ensimmäistä kertaa uudella mallilla. Ollaan oltu vahvasti kehitystyössä mukana ja renkaat osoittautuivat kilpailussa sellaisiksi kuin toivottiin. Askel on otettu eteenpäin.

/

Lue myös nämä

0
  Ostoskori
  Ostoskorisi on tyhjä.Palaa verkkokauppaan
  Avaa chat
  Tarvitsetko apua
  Moi 👋
  Miten voimme auttaa?